Studiedag Community Service Learning te Antwerpen op 13 december 2016 - deadline inschrijvingen 5 december

Bent u werkzaam in het hoger onderwijs en geboeid door maatschappelijke leercontexten? Op dinsdag 13 december nodigen we u graag uit op een studiedag over Community Service Learning in het hoger onderwijs.

UCSIA, het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (Ecocampus), het Departement Onderwijs en Vorming, UGent, KU Leuven en UAntwerpen organiseren de studiedag samen.

Deze studiedag gaat onder meer in op duurzaamheid, interdisciplinariteit, partnerschappen, sociaal ondernemerschap en internationalisering.

Een brede vorming voor studenten staat centraal in het hoger onderwijs van de 21ste eeuw. Community Service Learning is een unieke onderwijsvorm die hierop inspeelt. Studenten dienen de maatschappij door zich te engageren voor een bepaalde gemeenschap of doelgroep. Ze reflecteren daarbij over hun ervaringen en leren zo op academisch, maatschappelijk en persoonlijk vlak. Daarom ook de titel van de studiedag: “Leren, reflecteren, engageren: student en maatschappij in verbinding.”

Ecocampus zet graag mee zijn schouders onder deze studiedag. Community Service Learning is immers een actieve onderwijsvorm die plaats biedt voor duurzaamheidsvraagstukken en tegelijkertijd bouwt aan een duurzame gemeenschap.  

Een greep uit het aanbod van de studiedag:

  • Meerdere internationale sprekers waaronder Robert G. Bringle, verbonden aan het ‘Center for Service and Learning’  in Indianapolis
  • Meerdere praktijken en visies uit het Vlaamse hoger onderwijs
  • Conversation lunch om ideeën te delen en vragen te stellen
  • Plenair gesprek met rectoren van de Vlaamse universiteiten en afgevaardigden hogescholen

Tijdstip: dinsdag 13 december 2016 - 09.00u-16.15u (onthaal vanaf 8.30u )

LokatieUniversiteit Antwerpen - Hof van Liere , Prinsstraat 13 - 2000 Antwerpen

Deelname is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. Deadline inschrijvingen: 5 december 2016 

Meer info over programma en inschrijven