Steeds meer Vlamingen overtuigd van eigen ondernemerschapscompetenties

Dat is maar 1 van de conclusies van de eerste studie van het nieuwe Steunpunt Economie & Ondernemen (STORE 2.0): Ondernemerschapscultuur en ondernemend gedrag in Vlaanderen: Situatie 2016.

Het Steunpunt Economie en Ondernemen adviseert de Vlaamse overheid met fundamenteel en toegepast onderzoek naar speerpuntclusters, economisch beleid en ondernemen in Vlaanderen.

Alle resultaten zijn na te lezen in de studie, maar hier zijn alvast enkele opmerkelijke conclusies:

  • >50 % van de Vlamingen beschouwt ondernemen in 2016 als een interessante carrièrekeuze met een hoge status en kent een ondernemer die de voorbije twee jaar een zaak heeft opgericht.
  • Het vertrouwen in de eigen ondernemerschapscompetenties stijgt tot het niveau van het Europese gemiddelde en dat van de innovatie-gedreven landen.
  • Er is een duidelijke stijging in het aantal personen dat bezig is een eigen zaak op te starten. Alhoewel dit nog steeds vaker dan in andere Europese of innovatie-gedreven landen uit noodzaak gebeurt.
  • Negatief puntje: Vlamingen verwachten minder opportuniteiten om te ondernemen dan buitenlandse respondenten en hebben nog steeds een hogere angst om te falen.

Meer info:
www.steunpunt-economie-ondernemen.be
Studie: pdf bestandOndernemerschapscultuur en ondernemend gedrag in Vlaanderen - 2016 - Steunpunt E&O.pdf (1.6 MB)