Project ecosysteem Leuven: Leuven MindGate Starters (Projectnaam Leuvens ecosysteem)

De toegevoegde waarde van het project is dat er een startersplatform wordt opgericht als eenstopsloket waarbij jongeren binnen en buiten de onderwijscontext worden bereikt. Het wordt op hun maat geschreven en ingebed in hun leefwereld.

Drie meeting points, verspreid over de stad, zorgen voor ontmoetingen tussen jongeren. Er zullen werkruimtes voorzien worden, hugging spots, bootcamps en events ism. partners uit het werkveld (bedrijven, non-profit organisaties, enz.). Specifieke aandacht voor de match creativiteit-high tech en gezondheid-high-tech versterken het Leuvense ecosysteem.

De jongeren/studenten worden zoveel mogelijk aangemoedigd om zelf de touwtjes in de handen te nemen en de regie hiervoor uit te werken, in samenwerking met een coach. De jongeren krijgen ruimte om prille ideeën uit te proberen zodat het laagdrempelig is, vanuit de methodiek van de jeugdwerking (via inhoudelijke sessies, positieve communicatie voor en door jongeren, toonmomenten, enz.).

De docenten worden mee in het verhaal betrokken door de inventarisatie van best practices, gps-sessies met alumni en studenten en het uitwerken en opnemen van een interdisciplinair traject aan ondernemersvakken.

Het geheel wordt ingebed in Leuven MindGate, dat inzet op 3 grote thema’s: Creativiteit, Gezondheid en High Tech. Zowel KU Leuven, UCLL als LUCA zijn hiervan partners naast vele anderen die hun netwerk willen openstellen voor de ondernemende jongeren in Leuven. Expertise is er zeker bij partners als Stedelijk Jeugdwerk, Leuven Inc, SO Kwadraat, Unizo, Voka, Starterslabo, RVO society, Cultuur- en Jeugdienst Leuven, Museum M, Imec, KBC start-it@, Jeugdhuis Leuven, Flanders Smart Hub, Innovatiecentrum, enz.

Meer info 
www.leuvenmindgate.be/business-in-leuven/starters
Volg Leuven MindGate Starters op Facebook

Nieuws en activiteiten Leuven MindGate Starters

Lcie-evenement te Leuven - 26 oktober 2017

Ontdek op het LCIE-evenement hoe jij ondernemend kan zijn.

OPEN OPROEP: DAK zkt. BEWONER! - Ecosysteem Leuven MindGate Starters - deadline 26 oktober 2017

DAK is veel meer dan een coworking space in het centrum van Leuven! Je krijgt er ook coaching, kan workshops volgen en kan met je vragen terecht bij experten.

GET UP START UP Boekvoorstelling en inspirational event Ecosysteem Leuven MindGate Starters - 27 september 2017

GET UP START UP is het kersverse boek van Bolero-CEO Bart Vanhaeren. Samen met sprekers uit de start-up scene deelt hij zijn ervaringen op de publiekspresentatie.