Project ecosysteem Kortrijk: SPURT – jonge ondernemers in de startblokken

Het project SPURT – jonge ondernemers in de startblokken wil in Kortrijk een duurzame samenwerking realiseren tussen het hoger onderwijs (Howest, Vives, Kulak en later ook UGent), de studenten (Seniorenkonvent), lokale organisaties en jongerenverenigingen (Quindo, Bolwerk, MCTrack), de stad Kortrijk en het bedrijfsleven (VOKA) om studenten en (kwetsbare) jongeren ondernemingszin bij te brengen en naar ondernemerschap toe te leiden.

Diverse methodieken worden ingezet.

Vives en Howest stellen een bedrijfscoach aan om het potentieel van het hoger onderwijs maximaal naar boven te halen. Ze zijn antenne, aanspreekpunt en promotor rond ondernemerschap in de hogeschool zowel naar studenten als docenten en onderzoekers. Ze verzorgen de link met het lokale bedrijfsleven en de vele externe initiatieven rond ondernemerschap.

In overleg bouwen de business coaches een traject uit, mee gebaseerd op best-practices in binnen- en buitenland.

De samenwerking met de unieke begeleidingstrajecten van Quindo, Bolwerk en MCTrack zorgt voor experimenten met nieuwe invalshoeken, die het traditionele activiteitenaanbod van bootcamps, inspiratiesessies en dgl. verrijken. Nieuwe vormen van ondernemen die een brede waaier jongeren kunnen aanspreken, komen aan bod. Met gerichte uitdagingen zullen de jongeren getriggerd worden om initiatief te nemen en samen te werken in multidisciplinaire teams.

Voka zet met Jump! een jaarlijks laagdrempelig event op om jongeren in contact te brengen met de bedrijfswereld, gekoppeld aan een reeks inspiratiesessies om jongeren met ideeën te laten springen.

Medialab Quindo verslaat het project vanop de eerste rij en verspreidt de boodschap op de sociale media.

Meer info
www.kortrijk.be/spurt-jonge-ondernemers-de-startblokken
Volg SPURT op Facebook

Nieuws en activiteiten SPURT

Kalender activiteiten Ecosysteem SPEK te Kortrijk - najaar 2017

Ecosysteem SPEK organiseert dit najaar heel wat activiteiten voor jonge ondernemers te Kortrijk

Meer dan 700 deelnemers aan de JUMP-activiteit van Ecosysteem Kortrijk op 29 maart 2017

SPEK-partner VOKA organiseerde op 29 maart 2017 de JUMP activiteit, waarbij studenten tussen 17 en 22 jaar geïnspireerd werden rond ondernemerschap.