Project ecosysteem Hasselt: Pitch Please

Pitch Please heeft als doel een leefomgeving te creëren die ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren in Hasselt en omgeving stimuleert. Dit ecosysteem wil jongeren inspireren, activeren, uitdagen, informeren, vormen en ondersteunen voor en naar ondernemerschap. Het is een lokaal samenwerkingsverband tussen stad Hasselt, Universiteit Hasselt, Hogeschool PXL, vertegenwoordiging van de Hasseltse jongerenwerking, studentenverenigingen en de (Hasseltse) profit en non-profit organisaties.

Centraal in Pitch Please staat de entrepreneurial wave, een continuüm met ondernemerszin als basis en ondernemerschap als top. De wave wordt in beweging gebracht met goedgekozen challenges. Met deze uitdagingen wordt beroep gedaan op de ondernemingszin van jongeren. Daarnaast wordt de golf aan de basis versterkt met een aanbod van activiteiten om deze ondernemingszin verder aan te wakkeren.

Voor het creëren van de ondernemende mindset is een belangrijke rol weggelegd voor het onderwijs en de jeugdwerking. Onder het motto practice what you preach wordt een programma ontwikkeld dat docenten en jeugdbegeleiders hierin ondersteunt, hun eigen ondernemingszin prikkelt en hen activeert in het ecosysteem.

Tot slot wordt door de uitbouw van een actief netwerk dat aansluit op de startersdynamiek van de provincie een sterk wapen aangeboden aan de jongeren die met hun ondernemingszin aan de slag gaan. Ze krijgen toegang tot bestaande netwerken voor coaching en begeleiding, ze komen in contact met de dynamiek van de Limburgse incubatoren en kunnen beroep doen op de expertise van hun peers.

In het kader van de EFRO-oproep Ecosystemen in studentensteden ontwikkelde Pitch Please volgende instrument:pdf bestandHasselt Entrepreneurial wave.pdf (249 kB)

Meer info
www.pitchplease.be
www.facebook.com/pitchpleasehasselt 

Entrepreneurial wave Hasselt
Entrepreneurial wave