Project ecosysteem Gent: Gentrepreneur

Het project heeft als doelstelling om zoveel mogelijk Gentse jongeren tussen 18 en 25 jaar kennis te laten maken met ondernemerschap, hen te doen nadenken over ondernemerschap als carrièrekeuze en hen te begeleiden als ze beslissen om ondernemer te worden.

Via het project zullen ze in hun eigen leefomgeving (onderwijsinstelling, studentenvereniging, jeugdhuis) kunnen deelnemen aan inspirerende ondernemende activiteiten én zullen ze aangemoedigd worden om gebruik te maken van de dienstverlening van de Startersfabriek.

Concreet bestaat de werking uit vier pijlers:

  • Locatie: we gaan zorgen voor meer plekken in de stad Gent waar jonge ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken. Naast een centrale ontmoetingsplaats, willen we ook zorgen voor extra co-workingplaatsen, incubatoren en acceleratoren.
  • Training: omdat we met de beperkte middelen van een tweejarig project onmogelijk 100 000 jongeren kunnen bereiken, focussen we op hun begeleiders (docenten, jeugdwerkers en studentenkringen) opdat zij na afloop van het project zelfstandig de jongeren kunnen blijven inspireren om te ondernemen.
  • Coaching: jongeren die effectief de stap naar het zelfstandig ondernemerschap zetten willen we ondersteunen met gepersonaliseerde dienstverlening: mentoring, de startersportefeuille, financiering.
  • Communicatie: we willen jong ondernemerschap blijvend onder de aandacht houden door het organiseren van een aantal publieke evenementen (bij de aanvang van een schooljaar, een publieke voorstelling van de jonge ondernemers op het einde het schooljaar, persmomenten tussendoor), de creatie van rolmodellen, zichtbaarheid in de sociale media.

Sinds 01 januari 2017 is Gentrepreneur officieel een project onder de Startersfabriek VZW.

Meer info 
http://gentrepreneur.gent
Volg Gentrepreneur op Facebook

Nieuws en activiteiten Gentrepreneur

VACATURE: Durf Ondernemen van UGent zoekt een coach - deadline 14 mei 2018

DO! is op zoek naar een coach voor startende student-ondernemers

VACATURE Business Coach bij Durf Ondernemen - deadline 03 december 2017

Durf Ondernemen zoekt een enthousiaste, gemotiveerde en ondernemende businesscoach

Kalender activiteiten Ecosysteem Gentrepreneur - najaar 2017

Activiteiten georganiseerd door Ecosysteem in studentenstad Gent - Gentrepreneur - in najaar 2017

Experts in the house - Ecosysteem Gentrepreneur - 17 oktober 2017

Ga langs bij Gentrepreneur voor gratis advies van experts en voor alle antwoorden op je eerste vragen als ondernemer (in spe).

Experts Night - Ecosysteem Gentrepreneur te Gent - 12 oktober 2017

Geïnteresseerde ondernemende jongeren kunnen al hun prangende vragen stellen aan experts in boekhouding, marketing, juridische zaken, opstarten, e-commerce, en nog veel meer...

Ecosysteem Gentrepreneur popt up @ the box te Gent - 26 september tot 1 oktober 2017

Niet alleen een shop en standen van jonge ondernemers, maar ook events die ondernemende jongeren in de schijnwerpers zetten