Project ecosysteem Genk: De BeGenkers – voor jongeren met goesting

Het regionale ecosysteem De BeGenkers wil ondernemingszin, als opstap naar ondernemerschap, bij jongeren (studenten en niet-studenten) in en om Genk stimuleren. Vanuit een kruisbestuiving tussen de partners worden activiteiten uitgerold om jongeren te inspireren, activeren, uit te dagen, te informeren, te vormen, te ondersteunen en te adviseren. Inspirerende en vormende activiteiten worden opengesteld aan jongeren in de regio Genk.

Ondernemers met diverse achtergrond (geslacht, leeftijd, opleiding, afkomst en sector) delen hun ervaringen van idee naar ondernemerschap. Het vormingsmenu Pick & Play is door iedere jongere en door ieder lid van het ecosysteem te raadplegen.

Het concept uitdagers/ bedenkers challenge stimuleert de ondernemingszin bij jongeren en ontwikkelt hun competenties. Zowel bedrijven en organisaties als jongeren brengen maatschappelijke uitdagingen aan. Vervolgens worden jongeren samengebracht in een multidisciplinair team waar ze werken rond de geselecteerde uitdagingen, en dit in nauw contact met een bedrijf of organisatie. Een virtueel platform faciliteert hierin. De best uitgewerkte ideeën krijgen de mogelijkheid om via o.a. crowdfunding stappen te zetten naar ondernemerschap. Op basis van de in het consortium aanwezige expertise en hun netwerken worden ze hierin begeleid. Ondernemende jongeren met een business idee ook los van dit initiatief kunnen terecht in dit ecosysteem via de ondernemershub voor jongeren. Het platform en de community of practice die zich doorheen het project heeft ontwikkeld, evenals de inbedding in het curriculum van de deelnemende kennisinstellingen staan garant voor de verduurzaming van het project op lange termijn.

Meer info
www.debegenkers.be
Volg De BeGenkers op facebook

Nieuws en activiteiten De BeGenkers
logo ecosysteem Genk
Met de steun van
logo EFRO
logo Europese Unie
Logo Vlaio leeuw
Contactpersonen De BeGenkers