Project ecosysteem Geel: STARTUP2440

Talenten van Geelse jongeren blijven al te vaak verborgen. Dit project prikkelt jongeren en studenten en moedigt hen aan om hun talent in te zetten.

Het project STARTUP2440 ambieert de realisatie van een entrepreneurial community, die ingebed is in een ecosysteem gevormd door de projectpartners, omliggende bedrijven en ondernemers. Doorheen het project werken we aan drie werkpakketten die elk bijdragen tot de creatie van een online en offline entrepreneurial community.

Een eerste fase van het project staat in het teken van het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden, het prikkelen en het enthousiasmeren van jongeren. Startend ondernemerschap wordt immers beïnvloed door latent ondernemerschap.

In een tweede fase brengen we de jongeren in contact met concrete ondernemerschapscases. We laten hen proeven van wat ondernemen is, in een bestaande, veilige omgeving, of door hen te helpen met het uitwerken van een eigen idee of concept. Dit kan gebeuren aan de hand van stages en studentenprojecten. We laten hen ook zelf creatief denken met pitchsessies en door het oprichten van pop-ups.

In een laatste fase ten slotte worden de jongeren met raad en daad bijgestaan om te komen tot een eigen, succesvolle onderneming.

Uiteraard gaat het hier om een iteratief proces. We zullen de verschillende fases een aantal keren moeten doorlopen willen we een sterke community creëren waar kennis verankerd wordt en waar passie blijft doorstromen.

Daarom zullen we sterk inzetten op ondernemersalumni en (train the) trainers. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat dit project een solide basis krijgt en de projectperiode van twee jaar inderdaad een opstap is naar de beoogde, zelfdragende community.

In het kader van de EFRO-oproep Ecosystemen in studentensteden ontwikkelde STARTUP2440 een train-the-trainer programma (voor en door docenten).
De modules en onderwerpen zijn terug te vinden via https://iiw.kuleuven.be/geel/evenementen/train-the-trainer/train-the-trainer/

Meer info
www.startup2440.com
http://www.facebook.com/startup2440

Nieuws en activiteiten STARTUP2440