Project ecosysteem Brugge: Turbo

In Brugge beweegt heel wat. Het innovatieplatform ‘De Toekomst van Brugge’ inspireert, initieert en verbindt vooruitstrevende ideeën met nieuwe groepen in de samenleving, zodat kruisbestuiving tussen mensen en sectoren de stad vernieuwt. Onder De Toekomst van Brugge stimuleert het innovatienetwerk Turbo, als interactief forum, de ondernemingszin van jonge creatievelingen.

Turbo bundelt alle Brugse partners en projecten rond jongeren en ondernemingszin en positioneert zich als aanspreekpunt om jongeren te informeren, te scouten en te begeleiden in het uitwerken, ondernemen en opstarten van frisse ideeën.

Turbo richt zich op alle Brugse jongeren tussen 18 en 25, met bijzondere aandacht aan doelgroepen die minder snel met innovatie en ondernemingszin in contact komen, zoals vaktechnisch technische jongeren, maatschappelijk kwetsbare jongeren en doelgroepen uit de jongerenwerking. Het netwerk gaat met de Turbo Roadshow fysiek op verschillende locaties bij de jongeren op bezoek; ontwikkelt een toolkit van instrumenten om de ondernemingszin van jongeren te inspireren, stimuleren en activeren; en implementeert deze instrumenten door activiteiten en netwerkmomenten.

Deze toolkit met interactieve instrumenten omvat de expertise van de netwerkpartners (jeugdwerkers, docenten, leraars, bedrijven, non-profits, creatieve economie, etc.).

Turbo resulteert in interacties waar bv een lasser functionele meubelen ontwikkelt voor student interieurvormgeving en waarbij een docent de marketing ondersteunt. Finaal zijn ook eenmalige projecten essentiële Turbo output, zoals het oprichten van een vzw en het organiseren van een pop-up evenementen.

Meer info
www.turbo.be
Volg Turbo op Facebook

Nieuws en activiteiten Turbo