Over SOhO

Wat is SOhO?
SOHO!dagen

Wat is SOhO?
SOhO staat voor 'Stimuleer Ondernemend hoger Onderwijs'.
We willen iedereen ondersteunen die in of rond het hoger onderwijs initiatieven wil nemen om ondernemingszin en ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren.

De SOhO-werking bestaat uit:
- deze website, die een portaal wil zijn rond alles wat relevant is van en voor het stimuleren van ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren en in het hoger onderwijs
- de 'SOHO!dagen', waarop we met alle geïnteresseerden samen actief aan ondernemend hoger onderwijs willen werken.

De SOhO-werking is gegroeid uit het Forum Ondernemend hoger Onderwijs en kadert in de uitvoering van het Actieplan Ondernemend Onderwijs.

Zowel de SOhO-werking als de werking rond het Forum OhO worden ondersteund en georganiseerd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen, het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen, met als missie het stimuleren en ondersteunen van innovatie en ondernemerschap en het bijdragen aan een gunstig ondernemersklimaat.

SOHO!dagen
De eerste SOHO!dag in april 2014 had als doelen:

  1. het thema van ondernemend hoger onderwijs open te trekken naar een brede populatie,
  2. het beleid van de onderwijsinstellingen te attenderen en
  3. de mensen uit hoger onderwijs rond ondernemerschap te inspireren.

De deelnemers konden concreet van elkaar leren via workshops rond interessante werkende praktijken en concrete cases/trajecten uit ondernemend hoger onderwijs in Vlaanderen.

Deelnemers kregen maximaal de mogelijkheid om elkaar (en elkaars praktijken) te leren kennen en om zowel op als na de dag ‘lerende contacten’ te leggen.

Het werd een groot leerevent met een 150-tal deelnemers, met een traject van 18 parallelle workshops waarin mensen uit hoger onderwijs in gesprek gingen over de eigen ondernemende praktijken.

Het programmaboekje van de eerste SOHO!dag: pdf bestandSOHO-dag - programmaboekje.pdf (258 kB)

Op de tweede SOHO!dag in maart 2018 stond het thema ‘Ondernemend leren/Leren(d) ondernemen Wat? Waarom? Hoe?' hoog op onze leeragenda. 

Het doel van de tweede SOHO!dag was opnieuw elkaar te inspireren, te informeren of inzichtelijk te verrijken, én om elkaar opstapjes aan te reiken naar concrete vertaling toe in de eigen (les)praktijk.

Meer info en documentatie over de verschillende werksessies op de SOHO!dag van 2018

Contact

Voor meer info over SOhO: reineke.vandevenne@vlaio.be

Sfeerbeelden SOHO-dag 2014
SOHO-dag 2014

 

SOHO-dag 2014

 

SOHO-dag 2014
Filmpje SOHO!dag 2018