Ondernemerstraject voor hogeropgeleide vluchtelingen van UCLL

In het kader van het Horizonproject Fresh Start heeft UCLL een ondernemerstraject voor hogeropgeleide vluchtelingen opgestart. 

Fresh Start inspireert hoogopgeleide vluchtelingen en Vlaamse ondernemers en bankiers tot het opstarten van nieuwe ondernemingen. Welke ondernemingen heeft België nodig? Welke talenten hebben deze ondernemers met een internationale achtergrond? Op welke netwerken kunnen zij terugvallen? Wat zijn de uitdagingen van een start-up en in het bijzonder van sociale ondernemingen in België? Wat zijn de legale en financiële struikelblokken?  Fresh Start nodigt hoogopgeleide vluchtelingen uit om hun eigen onderneming te ontdekken en uit te bouwen in een rizoomopleiding, via communities of practice en via mentorcheques. Zij zetten hun opleiding en internationale achtergrond in als ‘unfair advantages’ die leiden naar alternatieve oplossingen en innovatieve KMO’s.

In de 1ste training zijn 26 deelnemers gestart. Het is de bedoeling dat de trainingssessies daarna nog worden herhaald. De 2de training begint op 5 februari 2019.

Meer info:
Fresh Start
Cursus
Kalender van de eerste reeks: pdf bestandCalendar Fresh Start.pdf (233 kB)