Nieuwe publicatie 'Ondernemingszin herkennen en waarderen' van CEGO

Zelfsturing en ondernemingszin moeten deel zijn van de basisuitrusting van elke persoon. Zowel in het leren als in het leven is ondernemingszin een belangrijke eigenschap. Ondernemen gaat om nieuwe paden bewandelen, om het leven in handen nemen en er iets aan toe te voegen. In het lijstje van 21st century skills mogen ze bovenaan staan. Niets mag het onderwijs weerhouden om daar met volle overtuiging op in te zetten.

In deze uitgave worden de concepten zelfsturing en ondernemingszin en de daaraan gelinkte concepten (creativiteit, leiderschap, ondersteunende kwaliteiten, persoonlijkheid, ...) van naderbij bekeken. 

Auteurs: Prof. dr. Ferre Laevers en Dorien Wassink

De nieuwe publicatie is gratis raadpleegbaar via KlasCement. Na eenvoudig registreren en aanmelden, typ je in het zoekveld 'Ondernemingszin herkennen en waarderen'.

Wil je hier meer over weten of wil je aan de slag met de praktijkvoorbeelden, screeningsinstrumenten en checklists? Neem contact met CEGOVLAJO of Unizo Onderwijs & Ondernemen. Het komende school- of academiejaar plannen ze hieromtrent vormingen.