Kalender activiteiten Ecosysteem Leuven MindGate Starters

Leuven MindGate Starters wil de jonge starter in Leuven stimuleren en begeleiden. Het bundelt de reeds bestaande initiatieven en organisaties voor starters.

Het geheel wordt ingebed in Leuven MindGate, dat inzet op 3 grote thema’s: Creativiteit, Gezondheid en High Tech. Zowel KU Leuven, UCLL als LUCA zijn hiervan partners naast vele anderen die hun netwerk willen openstellen voor de ondernemende jongeren in Leuven. 

Een greep uit het activiteitenaanbod (op 21/04/17):

Nacht van de inspiratie - 24/04
Geniet van gratis advies tijdens deze avond vol interessante starters én experten. Daarnaast kan iedereen zich aansluiten bij workshops en ronde tafels. Deze avond wordt georganiseerd door Bizidee, i.s.m. Leuven MindGate Starters en Starterslabo.

Moving Minds on Wheels - 25/04-13/06 
Een project van de hogeschool UC Leuven-Limburg, i.s.m. VOKA Vlaams-Brabant, waarmee ze startende, doorgroeiende en gevestigde ondernemers op een laagdrempelige wijze van kennis en expertise willen voorzien, over allerlei thema's (van social media tot food marketing).

Dag van de ondernemer - 26/04
Met 3 sessies rond het thema groei, waarbij telkens een expert en 2 ondernemers aan het woord komen. 

PiP-gala - 03/05 
Ontdek met je eigen ogen wat innovatief ondernemerschap en interdisciplinair projectwerk kan bereiken.

Get up, Start up - 04/05
De belangrijkste uitdaging voor het Belgische start-up ecosysteem is groei. En om te groeien is er kennis, geld en ambitie nodig. 

Student StartUp program - 05/05 - 22/05
Ontwikkel in 6 avonden jouw business idee in het Bryo Student StartUp programma.

Geld voor Groeiers - 09/05

Thema’s als groei, financieringsmix, (risico)kapitaal, crowdfunding, internationale groei en (innovatie)subsidie komen aan bod.

Creatives changing cities - 10/05
Hoe draagt muziek, kunst, architectuur en jeugdcultuur bij aan de ontwikkeling van een stad? Waarom is die creatieve cultuur belangrijk? Drie internationale changemakers vertellen hun verhaal.

Inspiratiecafé - 12/05
Laat je inspireren door jonge ondernemers! Freya van TuTu chic en de winnaars 'Student ondernemer van het jaar' komen hun ervaringen als ondernemer met je delen.

Meer info: www.leuvenmindgate.be/activities

Volg Leuven MindGate Starters op Facebook