Jeugdhuizencoöperatie Haven

Haven cvba is een coöperatie van jongeren, jeugdhuizen en gemotiveerde partners. Tien vooruitstrevende jeugdhuizen zetten in het voorjaar, samen met Formaat en Arteveldehogeschool, hun handtekening onder de geboorteakte van de jeugdhuizencoöperatie.
Samen willen zij jonge ondernemers de ruimte en tijd geven om te experimenteren met hun eigen project. Zo kunnen ze op een veilige manier de levensvatbaarheid van hun eigen onderneming testen terwijl ze de nodige ondernemerschapscompetenties ontwikkelen.

Haven ondersteunt jongeren die ondernemerschap aan de dag leggen binnen hun jeugdhuis. Het jeugdhuis zelf heeft vaak niet voldoende mogelijkheden om jongeren te helpen bij het effectief realiseren en vermarkten van een ondernemingsidee. De jeugdhuizencoöperatie geeft de kans aan jongeren om hun idee uit te testen en hun eerste stappen te zetten als jonge ondernemer dankzij de coöperatieve structuur.

De Haven-jeugdhuizen waar je op dit moment een coach kan aanspreken zijn terug te vinden op www.havencoop.be onder 'coaches'.

Daarnaast biedt Haven ook ondersteuning aan jeugdwerkers uit de lokale jeugdhuizen in hun begeleiding van jongeren met ondernemende plannen.

Meer info: 
www.havencoop.be
Bundeling ervaringen en lessen pilootjaren jongeren- en jeugdhuizencoöperatie: Blauwdruk Jongerencoöperatie.pdf (1.87 MB)

Haven, een veilige plek voor jong experiment