Artistiek ondernemerschap & LUCA Showcase te Gent - 25 oktober 2017

Artistiek ondernemerschap & LUCA Showcase 2017

De cultuursector en het socio-culturele veld zijn sterk in evolutie. Van kunstenaars en ontwerpers wordt steeds meer ondernemerschap gevraagd terwijl kunsthogescholen focussen op het kunstenaarschap.

Kan kunstonderwijs meer aandacht hebben voor andere rollen in het brede werkveld. Kunnen de kritische attitude en de creatiedrang die centraal staan in onze opleidingen met projectmatig (samen)werken, innoveren, ondernemen,... gecombineerd worden? Verschillende activiteiten kaarten elk op hun manier het onderwerp aan.
 


How Do You Do - sessie, Rondetafelgesprekken voor beginnende kunstenaars en onderzoekers

Jonge kunstenaars en ontwerpers, beginnende docenten/onderzoekers, studenten wisselen ideeën en tips uit over de ontwikkeling van hun projecten. .

THEMA’S: Kunsteducatie, Projectfinanciering, Zakelijke en juridische aspecten van het kunstenaarschap en Communicatie in de kunst- en cultuursector.

Wanneer? 25 oktober 2017 van 15:00 tot 17:00
Waar? NEST, Graaf Van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent


Lezingen Kunstenloket

Wanneer? 25 oktober 2017 

Waar? NEST, Graaf Van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent


Workshop 'Kostprijsberekening Creatief Werk'  - VOLZET

In deze workshop van Hannelore Van den Abeele leer je een kostprijs te berekenen voor je werk. Hoe uniek elk werk ook kan zijn, toch zijn er een aantal algemene regels die je kan gebruiken bij het bepalen van een kostprijs en vervolgens een verkoopprijs van je werk. 

Wanneer? 25 oktober 2017 van 14:00 tot 18:00


Future skills, debat over ondernemerschap in de kunstenhogeschool

Van kunstenaars en ontwerpers wordt steeds meer ondernemerschap gevraagd terwijl kunsthogescholen focussen op het kunstenaarschap. Kunnen de kritische attitude en de creatiedrang die centraal staan in onze opleidingen met projectmatig (samen)werken, innoveren, ondernemen, ... gecombineerd worden?

Wanneer? 25 oktober 2017 van 20:00 tot 22:00
Waar? NEST, Graaf Van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent


Meer info en inschrijven: http://luca-arts.be/reservatie-showcase-2017